Off The Grid eller Off The Ego?

Det var på mange måder et stort chok for mig at flytte til USA. Forståelsen af bæredygtighed er for mange i Amerika stadig en by i Rusland, og klimaforandringer står lavest på listen over amerikanske borgeres bekymringer. Men på trods af USA som klimaskurk har landet fostret nogle af verdens bedste naturtænkere.

En af dem, Henry David Thoreau, byggede sig en hytte i skoven.

Jeg tog til skoven for at leve bevidst…, skrev Thoreau. Nationen, med alle dets ’såkaldte forbedringer’, alle eksterne og overfladiske, og hvis etablissement er overfyldt med møbler og fanget i sine egne fælder, ødelagte af luksus og ubesindige udgifter…den eneste kur for det, og dem…er et formål (med livet).

I de to år Thoreau boede i skoven, førte han detaljeret dagbog over sine oplevelser i naturen. Først da han igen kom tilbage til civilisationen, udgav han sine erindringer og holdt foredrag derom. Thoreau var gennem hele livet en ildsjæl og politisk aktivist, der kæmpede for slavers frigørelse og imod industriens udnyttelse af naturen.

I dag er mange gået med i off-the-grid bevægelsen. En bevægelse der let kan blive egoistisk snarere end solidarisk. Og mange har da også Thoreau som helt, selvom de helt har misforstået hans budskab.

Læs resten af artiklen på Heartbeats.dk her.

About the author

Kajsa Li Paludan

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *